U četvrtak 15. travnja u okruženju novoizgrađenog Znanstveno-edukacijskog centra KLIM u šumi Kontija, općina Vrsar, održana je edukacijska radionica za lokalno stanovništvo. Ovoga puta naglasak je bio na povezivanju ugostiteljskih djelatnosti s promocijom prirodnih vrijednosti šume Kontija i Limskog zaljeva te njihovom zaštitom i očuvanjem.
Temu su ugostiteljima približili stručni suradnik biolog Sandro Dujmović i Manuela Hrvatin koja je ugostitelje potaknula na razradu ideja na koje se sve načine mogu uključiti u valorizaciju lokalne prirodne baštine i pozvala ih da daju svoje prijedloge. Također, kroz brainstorming započeta je i razrada inovativne ponude proizvoda i usluga koje bi ugostitelji ubuduće mogli imati u svojim objektima.
O daljnjim edukacijama koje će se provoditi u novom edukacijskom centru i oko njega govorile su Milena Radošević iz Znanstveno-edukacijskog centra u Višnjanu i Tea Štifanić iz Turističke zajednice Vrsar.
Radionici su prisustvovali:
Adriano Ukušić, Konoba & Grill Nando, Polidor
Paulo Šverko, Restaurant Pizzeria Fančita
Klara Trošt Lesić, Eventor (Restaurant Trošt)
Stipe Romić, Restoran Villa Vrsar
Krunoslav Sokić, Casasanova Beach Bar
Oliver Šćulac, Trabaco Bar
Davor Turković, Destilerija Martesi